1. TPO8 C2
Based on the conversation,indicate whether each of the following is offered by health clubs.
Low membership fees
Pro: But nowadays, in spite of all that, and expensive membership fees, health clubs are hugely popular, so how come?
Stu: I guess that is what I didn’t understand.
Pro: Ok, basically they have to offer things that most people can’t find anywhere else – (you know) quality. That means better exercise equipment, high-end stuff, and classes... exercise classes, maybe aerobics.
Stu: I am not sure if I…ok I get it. Yeah. And you know another thing is I think people probably feel good about themselves when they are at the gym. And they can meet new people, socialize.
Pro: Right, so health clubs offer high quality facilities. And also they sell an image about people having more fun, relating better to others and improving their own lives if they become members.
题目解析：第一个选项Low membership fees 是和原文相反的意思，special presentations 是在后边的library model里提到的，所以这两个不符合题目要求。其它在原文都有提到。
2.TPO 2 C1
What information will the man include in his report?
Include in report
Not include in report
Interviews with meteorologists
对应原文：I was wondering if I should also include the notes from the research journal you suggested I keep.......
OK. So, for example, I studied meteorological records; I looked at climate charts; I used different methods for analyzing the data, like certain statistical tests; and then I discuss the results. Is that what you mean?
题目解析：学生首先提到了notes from the research journal, climate charts和 statistical tests，教授说全部应该包含。只有interviews with meteorologists没有提到，原文有提到meteorological records, 很多考生由于不熟悉meteorological这个词所以会错误地选到这个选项。
3. TPO10 lecture 4
The professor mentions some commonly held explanations for childhood amnesia.Indicate whether each of the following is one of the explanations she mentions.Click in the correct box for each phrase.
Early memories are repressed
Young children have few experiences to remember
Young children are unable to form memories
Children lose memories at a faster rate than adults
Young children do not make an effort to remember events
对应原文：once a popular explanation was that child memories are always repressed and memories are disturbing so that is adults we keep them buried.
It could be that as children we do form memories of things prior to age of 3, but forget them as we grow older.
Another possibility is that children younger than 3 lack some cognitive capacity for memory.
Well, there is something called the rate of forgetting. And childhood amnesia may reflect a high rate of forgetting; in other words, children under the age of 3 do form memories and do so without language. But they forget the memories at a fast rate, probably faster than adults do.
题目解析：教授提到的对于childhood amnesia 现象的解释，分别有以下几种：“once a popular explanation was that child memories are always repressed…” 小孩子的记忆被抑制了，第一个正确; “Another possibility is that children younger than 3 lack some cognitive capacity for memory”，小孩子没有记忆的能力，第三个正确；“Well, there is something called the rate of forgetting. And childhood amnesia may reflect a high rate of forgetting…” 对应到第四个选项。第二个和第五个选项在听力材料中均没有提及。
1. TPO 2 lecture 3
The professor gives examples of things that have value for her. Indicate for each example what type to value it has for her.
Only extrinsic value
Only intrinsic value
Both extrinsic and intrinsic value
Playing a musical instrument
对应原文：1'31"-3'6"So I desire to engage in exercise and I value exercise extrinsically . . . not for its own sake, but as a means to something beyond it. It brings me good health. Health. Why do I value good health? Well, here it gets a little more complicated for me. Um, health is important for me because I can ’ t … do other things I want to do — play music, teach philosophy — if I ’ m ill. So health is important to me — has value to me — as a means to a productive life. But health is also important to me because I just kind of like to be healthy — it feels good. It ’ s pleasant to be healthy, unpleasant not to be. So to some degree I value health both for itself and as a means to something else: productivity. It ’ s got extrinsic and intrinsic value for me. Then there ’ s some things that are just valued for themselves. I ’ m a musician, not a professional musician; I just play a musical instrument for fun. Why do I value playing music? Well, like most amateur musicians, I only play because, well, I just enjoy it. It ’ s something that ’ s an end in itself. Now, something else I value is teaching. Why? Well, it brings in a modest income, but I could make more money doing other things. I ’ d do it even if they didn ’ t pay me. I just enjoy teaching.
题目解析：这是一个例子的罗列，首先教授说锻炼是因为锻炼可以带来 good health, 她 value exercise extrinsically，health对她来说不仅是 productive life 的手段，也是是她 pleasant 的条件，所以两者皆有，她play music 纯粹只是 for fun， 尽管教书可以带来收入，但是她从事其他工作可以带来更好的收入，她只是纯粹的喜欢教书。
2. TPO13 lecture3
According to the professor what is true about the hero in chanson poetry and the in romance poetry.
Is admired for loyalty to country
Engages in conflict for adventure
Is willing to fact extreme dangers to protect the lord
Is concerned with individual improvement
对应原文：Well, there’s a hero, a knight, who goes to battle, and he is admired for his courage, bravery and loyalty, loyalty to the lord he serves, his country and his fellow warriors in the field. He’s ....um... he has a, he’s a skilled fighter, willing to face the most extreme dangers, sacrificial, willing to sacrifice anything and everything to protect his king and country.(Chanson)
The hero in Romance Poetry is independent, purely solitary in a way, not like the Chanson poet who was always surrounded by his fighting companions. He doesn’t engage in conflict to protect his lord or country. He does it for the sake of adventure, to improve himself, to show he’s worthy of respect and love from his lady. He’s very conscious of the particular rules of social behavior he has to live up to somehow. And all of his actions are for the purpose of proving that he is an upright, moral, well-mannered, well-behaved individual. (Romance)
题目解析：这是一个比较结构，首先讲到chanson hero的特征，然后和romance hero进行比较， 注意把握两个人物的不同特征就能得到正确的匹配。